Gratis frakt på alle bestillinger!

Top Menu

Grace Coddington – Trendenes mor

Av Thomas Aarhus

Postet i

Du har mest sannsynlig ikke hørt navnet, men takket være Grace Coddington har bl.a American Vogue nådd populariteten de har, ene og alene for damen som jobber under den store, Anna Wintour.

Grace Coddington startet karrieren som modell selv, etter å ha lest Vogue fra perm til perm ute på det skotske høylandet, der hun selv sier det ikke var noen form for mote, kun klær som skulle varme og ha funksjon i dagliglivet. I en alder av 17 år, ble hun oppdaget av nettopp Vogue, og begynte snart å vise klærne i magasinene. Etter en bilulykke nesten ti år senere, skjønte hun at modell-livet ikke lenger var et valg, og ble to år etter ulykken intervjuet av datidens redaktør, Beatrix Miller, og ble senere ansatt som Junior Editor i British Vogue, en veldig prominent og ettertraktet stilling i et magasin som enda ikke hadde nådd det verdensherredømmet de har den dag idag.

Etter nitten år, pakket hun sammen sakene og dro til New York for å jobbe med Calvin Klein. Og i juli, 1988, ble hun ansatt, sammen med Anna Wintour i American Vogue, og starten på et helt fantastisk eventyr var på vei. Anna Wintour skapte furore da hun som første noensinne, satte en modell på coveret i jeans og en enkel topp, med accessories som hovedfokus. På grunn av Grace og Anna, er moten kommet så langt som den er i dag.

I dokumentarfilmen, The September Issue, får man et større innblikk i det gigantiske magasinets korridorer, og de har heller ikke lagt skjul på den innimellom-betente tonen mellom Grace og Anna. Som i en scene der de klargjør alle sidene før deadline, Grace har jobbet med en fotoserie i syv måneder, og får vite at den ikke kommer med i utgaven, for Anna Wintour likte ikke layouten og hvordan bildeserien ” fløt med resten av magasinet ” .

Grace er selvfølgelig skuffet, men hun vet også hvilken bransje hun jobber i. Bransjen der lårkort er hot den ene dagen, og det verste du kan ha på deg dagen etterpå. Det er en bransje med et stress som ikke ligner grisen, men det er derfor vi som jobber i bransjen elsker det vi driver med også! Ingen dager er like, ja det er stress og press, men det gjør det bare enda morsommere å nyte slutt produktet, og man ser at det man gjør, har faktisk en mening for resten av verden og samfunnet. Å jobbe i et trendbasert yrke er både morsomt og slitsomt, for oss som frisører er det veldig viktig å følge med på trender, hva slags farger som vil være populære for sommer og vinter, og hvordan folk generelt styler håret.

Del denne artikkelen

Ingen kommentarer ennå

Legg igjen en kommentar

Kommentar


btt